Ohjeet foorumeiden käyttöön

Avatar
petu
Viestit: 3
Liittynyt: 28 Tammi 2017, 19:04

Ohjeet foorumeiden käyttöön

Viesti Kirjoittaja petu » 16 Helmi 2017, 19:11

Foorumit ovat taas uudistuneet, ja on aika taas selvitellä mitä foorumeilla on mahdollista tehdä, ja miten.
Kysymykset voi esittää alle.

Aloitetaan vaikka perusteista.
* Lanka = topic, aihe, keskustelu

Kuinka luoda oma lanka
Tämä on erittäin helppoa, menet osioon mihin haluat lankasi tehdä. Siellä painat nappia "New Topic". Tämän jälkeen laitat langalle aiheen, ja olet valmis kirjoittamaan asiasi tekstikenttään.
Kuva

Tämän jälkeen julkaiset kirjoituksesi painamalla nappia "Submit", tai vaihtoehtoisesti esikatselet napista "Preview". "Save draft" -nappi tallentaa kirjoituksesi luonnoksena.
Kuva


Tekstieditorin käyttö
Mitäs nämä kaikki eri napit tekstieditorissa sitten tekevät? Ne ovat tageja, jotka mahdollistavat mm. tekstin lihavoinnin, kurvisoinnin ja kuvien laittamisen tekstikenttään. Viemällä hiiren kursorin kunkin napin päälle, tulee pieni teksti mikä kertoo tagin tehtävän.
Oikeassa reunassa foorumeilla käytössä olevat smilet (hymiöt, emojit).
Kuva


Sitten siirrytään pois topiceista ja tekstieditoreista, ja mennään tutustumaan foorumin ominaisuuksiin.


Ilmoitukset
Elikkä ilmoitukset näkyvät oikeassa yläreunassa yksityisviestien ja oman profiilisi vieressä.
Tänne saat ilmoitukset. Jos joku on kommentoinut aiheeseesi jne.
Kuva


Yksityisviestit
Yksityisviestit-välilehdellä pystyt kirjoittamaan toisille käyttäjille yksityisviestejä.
Kuva

Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä käyttäjiin myös keskusteluista, heidän nimensä alta löytyvästä pienestä puhekuplasta.
Kuva


Oma profiili
Oman profiilin löydät myös oikeasta yläreunasta, ja pientä kolmiota painamalla saat auki alla olevan valikon. Sieltä voit mennä muokkaamaan asetuksiasi, kuvaasi yms. Voit myös vain katsella miltä profiilisi näyttää tai vaihtoehtoisesti kirjautua ulos käyttäjältäsi.
Kuva

- Ohjauspaneeli
Ohjauspaneeli näyttää tältä. Suosittelen tutkimaan sivua hieman, mistä tapahtuu mitäkin. Ihan kaikkea en meinaan jaksa yksitellen selitellä, joten tämä on vain pieni pintaraapaisu. Tämä sivu on kuitenkin tarkoitettu asetuksiesi vaihtoon.
Kuva

- Profiili
Profiili-sivulla pääset tutustumaan, yllätysyllätys, omaan profiiliisi. Siellä näät mm. profiilikuvasi ja allekirjoituksesi, kuin myös tilastoja kirjoitteluistasi. Kuvaa en koe tarpeelliseksi laittaa, kun sivu on kuitenkin hieman erinlainen kaikilla. (Kuva, allekirjoitus, tilastot yms...)

- Kirjaudu ulos
Kirjaa sinut ulos nykyiseltä käyttäjältäsi.

Haku
Sivun oikeasta yläreunasta löydät myös tekstihaun. Sinne voit laittaa vaikka etsimäsi aiheen, ja saat vaihdossa kaikki sanojasi vastaavat aiheet.
Kuva

Sivuilta löytyy myös FAQ, mutta kaikki on englanniksi ja kovin kaaoottinen omaan silmään, joten päätin suomennella jotain.
app.php/help/faq
Kuva
m'waifu